tiistai 1. maaliskuuta 2016

Voihan Karolina!

Nimittäin tuo Koti blogia kirjoitteleva Karolina. 
Ihana Karolina esiintyi tässä hiljattain lehdessäkin ja minäkin innostuin tuon Kotiblogit lehden ostamaan ja Karolinan jutun sieltä bongasinkin. Oli myös varsin mielenkiintoisia puutarhajuttuja tuossa lehdessä, suosittelen!



Tästä kaikesta kiitokseksi sain pyynnön miettiä jälleen kerran sisustusasioita, pyyntöni on näköjään kuultu: olenhan täällä useaan kertaan toivonut "voi kunpa jo pääsisi sisustamaan". No, nyt pääsee, ainakin mielikuvituksessaan :D

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalun mikä se olisi? (kuva mielellään myös).
Vai desingia. En oikein tiedä onko se varsinaista designia, mutta ehdottomasti minun olisi saatava tälläinen ruokapöytä. Minusta se taitaa olla enemmänkuin antiikkia kuin designia, mutta minulle se on juuri sitä! 


Kuva aadasi.com

2. Kotisi/tulevan kotisi lempihuone/paikka ja miksi?
Hieman vaikea vastata vielä tähän kysymykseen kun rakentaminen on sen verran vaiheessa, mutta uskoisin sen olevan meidän tupakeittiömme. Siitä tulee juuri sellainen koko perheen ja ystävien kokoontumispaikka jota olen haaveillutkin. Iso keittiö, ruokailutila ja olohuone vievät yli puolet koko alakertamme neliöistä. Ne ovat kuitenkin tiloja joissa meidän perhe viettää eniten aikaansa ja vihdoin saan kaikki samaan tilaan valtavan ruokapöydän ääreen. (Olen meinaan tilannut tuollaisen pöydän jo... )

3. Millainen on uuden kotinne sisustustyyli?
Vaiheessa ollaan vieläkin. Yksinkertaisesti sanottuna, valkoista, klassista, ripauksella rustiikkia romantiikkaa.

4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset? 
Haluaisin sanoa että minä, mutta kyllä mies taitaa viimeisen sanan sanoa jos rupeaa yliampumaan. Joskus minulla saattaa olla hulluja ideoita joihin sitten hienovaraisesti sanotaan ei. Silloin etsin toisen vaihtoehdon joka jo yleensä menee läpi. Onneksi meillä on aika samanlainen maku.

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu josta et koskaan luopuisi?

  1. Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään mitään mistä en voisi lupoua. Itseasissa haluaisin luopua melkein kaikesta ja ostaa kaikki uutena. Valitettavasti sponsorin puuttuessa tämä ei ole mahdollista ja joudun tyytymään siihen mihin on varaa. Jos kuitenkin saan (kun saan!) tuon ruokapöydän en luovu siitä koskaan! (Jos joskus joudun vaikka konkurssin seurauksena muutamaan yksiöön, saattaa tulla ahdasta tuon pöydän kanssa...)


6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?
Ihan kauhean vaikeita kysymyksiä. Miksi edes aloitin tekemään tätä... 
Sanoisin sen olevan kuvaus meidän tontin valinnasta. Oli mukava itsekkin miettiä, että mistä tämä hulluus oikein lähti liikkeelle ja miksi :D

7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa? 
No ei vielä ole mennyt. Toisaalta osan "sisustusbudjetista" saa uppoamaan hienosti muihin laskelmiin. Kaikki pitää kuiotenkin tehdä, laatoitukset, maalaukset, keittiöt yms niin saa sisustaa siinä samalla.



8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin? 
Jotta saamme juuri sellaisen talon juuri sinne minne itse haluamme. Kun mies myös omin kätösin rakentaa talon tiedämme täsmälleen mitä saamme ja miten kaikki on tehty. Ja voin kertoa että ne on tehty sitten niin viimeisen päälle kun olla ja voi! Eipähän tartte miettiä kaikkia maailman liitoksia ja nurkkia onko joku timpuri tehnyt kunnolla ja onko joku väärin tehty kun joka osa-alueen on mies itse tehnyt!

9. Mikä on teidän rakentajaperheen "motto", paras ohje/ asenne raksa-aikana?
Kaikesta selvitään kunhan meillä on toisemme ja perhe pysyy koossa niin muulla ei oikeastaan ole mitään väliä, se on vain materiaa. Lopulta se tunteella ja taidolla rakennettu talokin on vain materiaa.

10. Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?
Minä rakastan teidän kaikkien blogeja ihan hirveästi <3 Saan niistä paljon inspiraatioita, ideoita ja vinkkejä ja ennen kaikkea sitä tärkeää vertaistukea, varsinkin silloin kun kaikki ei mene niinkuin piti, aina löytyy joku jolla menee vielä huonommin ;) No ei vaiskaan, mutta on joskus mukava huomata ettei rakentaminen aina ole ruusuilla tanssimista ja aina joskus tulee vastoinkäymisiä, eikä vain omalla kohdalla vaan muillekkin käy niin. Niistä kaikista kuitenkin selvitään hyvällä asenteella ja ripauksella huumoria.

11. Kuinka a) rohkea b) varma c) kekseliäs sisustaja olet?  (0-100%) 
Olen yleensä aika varma siitä mitä haluan, vaikka toisinaan saatan muuttaa mieltäni moneen kertaan. Olen kuitenkin oppinut, että jos joku ei kolahda, eli ole rakkautta ensi silmäyksellä = unohda, etsi joku toinen vaihtoehto, aina tulee jotain parempaa! Kyllä se kolahtaa jos on kolahtaakseen, eli täytyy tulla se fiilis että just tuon minä haluan, sitä ei voi jäädä miettimään ja empimään.
Toisaalta on pidettävä kiinni siitä valitusta asiasta koska aina tulee nurkan takaa jotain parempaa ja loputtomiin sitä ei voi jäädä odottamaan.
En tiedä vastasinko taas ollenkaan koko kysymykseen, mutta olen
65 % varma, 30% rohkea ja 5 % keksiäliäs, sillä en koskaan keksi kyllä yhtään mitään. Olen kyllä loistava kopioimaan muiden loistavat ideat :D

Karolinalla oli nyt niin loistavat kysymykset etten ala itse parempia tekemään (tässä se kekseliäisyys taas nähdään...) joten tämän saa kopioida ja ottaa haasteen vastaan :D


Ihanan aurinkoisia kevätpäiviä kaikille ihanille bloggaajille ja lukijoille! <3

4 kommenttia:

  1. Oi , juuri tuo iki-ihana ruokapöytä on myös minun suuri unelmani, ja sellainen (ei ehkä ihan juuri tuo, kun koko on väärä, mutta samanlainen teetetty versio) tulee vihdoinkin meidän uuteen kotiin! Ilmoitin siipalleni rakennusbudjettia laskiessamme, että tuo pöytä tulee, maksoi mitä maksoi. Mies saa tinkiä vaikka jostain putkista tai elektroniikkahärpäkkeistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itseasiassa minäkin tilasin pöytäni paikalliselta puusepältä, että tuskin tulee ihan tuollaista vaan saan ihka aidon ja uniikin pöydän <3 Mutta tuo pöytä on suunnittelun inspiraationa :)

      Poista
  2. Iso ruokapöytä on kyllä mahtavaa kun vain tilaa on! Meillä tuli nyt eka kotia isompi ruokailutila niin että mahtuu vaikka koko suku (jouluna testattiin) yhtä aikaa syömään. Meidän pöytä vaan ei ole kovin iso mutta siihen saa onneksi jatkopalat!

    Kiitos kauniista sanoista <3 Ja niin mukava kun otit haasteen vastaan- on se kiva jo tuossa vaiheessa raksaa alkaa pikkuhiljaa suunnittelemaan sisustusta. Antaa kivasti tsemppiä ja ainakin itselleni alkoi vajoamaan tajuntaan että raksa jossain vaiheessa loppuu ja me OIKEASRTI asutaan täällä.

    Kiva oli lukea vastauksiasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kauan jo haaveillut tuollaisesta pöydästä ja onhan se iso investointi, mutta ainakin ikuinen :)
      Kauhea miten paljon nyt joutuu (saa) tehdä kaikkia valintoja. Ihan pyörällä päästään kun vihdoin tapahtuu jotain mistä minäkin ymmärrän! ;)

      Poista