perjantai 25. maaliskuuta 2016

Missä mennään, raksaviikko 39?

Piti oikein laskeskella paljonko raksaviikkoja on takana, en oikein pysy perässä, mutta ei se paljon tosta heitä. 
Viimeisillä viikoilla on tapahtunut huimasti edistystä. Nyt on asennettu hirsipaneelit koko taloon, rappusten alle tulevaa komeroa lukuunottamatta. Yläkerran katto on myöskin kokonaan paneloitu. Onneksi otimme kattoon valmiiksi vahatut paneelit, on edes vähän vähemmän maalattavaa, hirsipaneelissa sitä sitten riittääkin...


Porraskuilu
Meidän makuuhuone, vasemmalla ovi vaatehuoneeseen

Olen myös tilannut laatat keittiön ja eteisen lattiaan. keittiön kaapistot alkavat pikkuhiljaa olla valmiita ja niitä ehkä päästään sitten piakkoin asentamanaan. Toimitushan niille oltiin sovittu huhtikuun loppuun, mutta ovat varmaan aikaisemminkin valmiina.
Olen myös arkivapaiden aikana saanut käsiteltyä kaikki yläkerran makuuhuoneet. Bloomin paneelivahaa on kulunut. 

Maalämpöpumppu on nyt hurissut tasaisesti ja lämpötila on säädetty sinne 19 asteeseen. Päivässä sähköä on kulunut 15 Kwh, lämpöä pumppu tuottaa kuulemma 4 kwh yhtä kulututettua vastaavaa kohti, eli ihan mukavasti. Tosin meillä on vaikea aikaisempaa kulutusta verrata juuri mihinkään, kun oikeastaan minkäänlaista varsinaista lämmitystä ei ole talossa ollut. Toki sähköpuhaltimen ollessa käytössä ovat sähkönkulutuslukemat olleet aika huimia.

Nyt siis miehet jatkavat alakerran katon panelointia ja kohta toivottavasti saamme keittiön kuntoon sekä wc:n ja yläkerran kylppärin. Sen olen alkuviikosta kertaalleen vesieristänyt. Minä nyt sitten jatkan maalailua minkä suinkin lastenhoidolta ehdin.

Kyllä se tästä, loppurutistusta vailla :D

6 kommenttia:

  1. Onnea edistymisestä ja kyllä se siitä, hirsi kerrallaan vähenee maalaamaton pinta :)

    VastaaPoista
  2. Onko Bloomin vaha hyvä? Ostin testipurkin valmiiksi, ei varmaankaan yksi käsittelykerta riitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun piti tuosta bloomin vahasta kirjoittaa enempikin, mutten ole vielä ehtinyt. Yksi kertakin periaatteessa riittää, se on ihan makuasia mistä tykkää. Meillä kuitenkin hirsiseinät jotka ovat syksystä saakka olleet, olivat jo tummuneet versus hirsipaneeli joka lyötiin viikkoja sitten paikoilleen. Tummuneesta hirsiseinästä tuli mielestäni keltaisuus läpi vahasta joten olen kyllä alakerran vedellyt kahteen kertaan.
      Vaha levittyy kivasti ja on mielestäni suht riittoisa. Levittäminen vaatii aika tarkkaa jälkeä, jää herkästi pensselin vedot näkyviin. Toisen kerroksen kun vielä laittaa niin tasoittuu kyllä huimasti. Ajattelin tästä aiheesta tehdä tosiaan ihan oman postauksen, koska ainakin meillä sitä maalattavaa riittää aivan hurjasti :D

      Poista
    2. Innolla odotan raporttia! :D
      Itse ehkä haluan vähän peittävämpää pintaa hirsiin, tulee siis sutimista riittämään...

      Poista
  3. Oletko kokeillut telan käyttöä? Meillä isot pinnat käsiteltiin telalla ja tulos on tasaisempi kuin pensselillä. Mutta toki hirsien välit pitää sitten käsitellä erikseen pensselillä.

    VastaaPoista