tiistai 26. huhtikuuta 2016

Mikrosementtiä kylppäriin Part 1. Pohjatyöt

Ensimmäisen kerran kuulin sanan "mikrosementti" isännän suusta kun joku kaveri oli ollut jossain työmaalla jossa joku toinen kaveri oli laittanut jotain mikrosementtiä kylppäriin. Oli kuulemma kallista!

Tämän episodin jälkeen alkoi armoton googlaus, blogien lukeminen (jopa oman blogin pitäminen) ja mikrosementistä kaiken tietouden etsiminen, jonkinlainen fetissi siis syntyi.
Minä olisin halunnut alakerran kymppärin kauttaaltaan mikrosementistä. Olisi tullut ihana luolamainen tunnelma. Mies oli sitä mieltä että tulee vankila, eikä hän ainakaan uskalla siellä pudonnutta saippuaa nostaa lattialta...

Aika paljon on asiasta väännetty ja nyt päästy pitkällisen taivuttelun jälkeen yhteisymmärrykseen kompromissiin että mikrosementtiä tulee meille vain kylpyhuoneen ja saunan lattiaan.

Kaikkihan alkaa pohjatöistä. Ja kuten olen monesti lukenut, varsinkin mikrosementin kanssa pohjatyöt täytyy tehdä kunnolla. Varsinkin Rouva E on kertonut omista mikrosementteilykokemuksistaan postauksessa Mikrosementtiä beibe.

Meillähän siis lattia on hiottu, tasoitettu ja hiottu ja tasoitettu ja hiottu. En tiedä onko se vieläkään tasainen, mutta semmonen se nyt on!


Vedeneristykseen kaivolaippoja ja viemärinkansi.

Ensimmäinen ongelma mikrosementin kanssa tulee meillä tässä kohtaa. Koska meillä mikrosementtiä laitetaan lattiaan, kosteaan tilaan, pitää lattia tietysti vesieristää. Ostin nyt kahdenlaista viemärin kaivolaippaa, joka siis tiivistää vedeneristyksen viemärin kohdalta. Ongelma tässä tietysti on se, että siitä jää selvä kohouma lattiaan.Noh, kuten nyt jo tiedämme, mikrosementin kanssa tämä raja jää nykyviin, laatoituksella sen saisi piiloon.

Toinen ongelma on lattiankaivon kannet. Minullehan ei kelpaa sellainen tavallinen, vaan sen pitäisi olla tuollainen Smedbon kansi. Kansi on kuitenkin tarkoitettu laatalle jolloin sen korkeus on 7 mm. Eihän sitä voi laittaa mikrosementin kanssa ellei sinulla satu olemaan kannen kokoista reikää betonissa (mitä meillä ei ole). Toinen vaihtoehto on ajaa reunat rälläkällä pois tai laittaa se tylsä pyöreä kaivon kansi.

Tässä mallailua yläkerran kylppärissä, kannessa suojamuovi päällä

Tasoitettu ja vedetty vielä liipillä viimeisetkin epätasaisuudet ennen vesieristettä

Ja kertaalleen vesieristettynä. 
Katotaan nyt mitä tästäkin pojektista tulee. Bauhausin myyjä juuri pelotteli minua. "Ai meinaatteko itse laittaa sen mikrosementin?" No totta kai! "Täällä juuri kävi pariskunta hakemassa isoja laattoja kylpyhuoneen lattiaan ja kyselin, että onko pohja varmasti tasainen isolle laatalle. Kertoivat laatan alla olevan tuhannen euron pohja mikrosementistä"

"Että ei muuta kuin tsemppiä sulle projektiin!"

2 kommenttia:

  1. Tuosta tulee hieno! Itsekin olen nyt tyytyväinen mikrosementtiseinääni, vaikka meinasin menettää sen kanssa hermot, yöunet ja aviomiehen. :) Jään innolla odottamaan miten teillä homma etenee!

    VastaaPoista