sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Laatoitushommia ja montaa muuta

Hyvin etenee meilläkin hommat vaikkei meille tule keittiö valmiiksi asennettuna, ei ole laatoittajaa eikä vesieristäjää. Edelleen kaikki hommat tehdään itse. Iso peukku täytyy kyllä nostaa tuolle miehelle, on se vaan taitava! Niin vain nousi keittiön kaapit pystyyn ja yhtä helposti alkaa kylppäreissä syntyä valmista laattapintaa. Ei sitä ihan joka jätkä osaa tehdä ihan kaikkea :D

Keittiö alkaa olla siinä mallissa, että ensi viikolla tulevat tasot. Vetimet ovat myös vielä asentamatta. On ollut kyllä aivan nappi valinta ottaa keittiö tuosta paikalliselta puusepältä. Kaapistot tulivat valmiiksi kasattuna ja itse puuseppä on käynyt vähän väliä ottamassa erinäköisiä mittoja milloin täytepaloja ja milloin tasoja varten. Kaikki täytepalat saadaan leikattua millilleen meidän keittiömme mittojen mukaan kaappien asennuksien jälkeen. Hirsitalossa kun kumminkin tuntuu seinissä olevan vinoutta ja kieroutta aina hieman johonkin suuntaan. Näin saadaa sitten kaikki palaset sopimaan täydellisesti paikoilleen.



Myös massiivitammitasot mitattiin vasta nyt kaappien mukaan ja taas saadaan palaset sopimaan paikoilleen. On muuten puuseppä käynyt paikalla lauantaina ja myöhään vielä perjantai iltaisinkin käyty sähköpostitse keskustelua tasojen väreistä, valopeilien mitoista tai milloin mistäkin. Ei taitaisi vastaavaa palvelua saada näiltä isommilta puljuilta? Paikan päällä hän on tainnut käydä sen kymmenen kertaa, apua ja neuvoa saa aina, ja verstaskin löytyy meistä noin puolentoista kilometrin päästä.


Yläkerrassa mies on saanut laatoitettua kylppärin seinät. Alakertaan kävimme bauhausista hakemassa metallic white laattaa eilen. Muutoin laattamme ovat tulleet RTV:n valikoimista paikallisesta sisustusliikkeestä ostettuna. Bauhausissa oli vain tuota samanatapaista laattaa aika lailla isommassa koossa (30x60) ja sitä halusin alakerran kylpyhuoneeseen.
Alakerran kylppäri
Yläkerran kylppäri
Yläkerran kylppärin tehostelaatoitus




Ensi viikolla on sitten taas hommia tiedossa vaikka ja kuinka. Olen tilannut yläkertaan laminaatit, yläkerran kylppärin lattiaan laatat ja keittiön välitilan laatoitukset. Myös keittiön pöytätasot tulevat ensi viikolla. Minun pitäisi nyt jossain ihmeen välissä taas ehtiä vesieristämään kylppärin lattia. Sen saakin sitten varmaan tehdä sukkasillaan, sillä primeria vetäeessä tuli kyllä kengistä jatkuvasti likaa...

Pihallekkin tekisi mieli...  Leikkimökin pohjaa on aloitettu tekemään, sillä lapset eivät oikein viihdy raksalla. Tämä vuodenaika on jollain tapaa tosi masentava. Missään ei viherrä, kuraa ja vettä on kaikki paikat täynnä. Alkaisipa se kevät nyt todenteolla, saisi sormet multaan, pihaa edes hiukan siistittyä ja ehkä johonkin vähän nurmikkoakin?
Kauhulla odotan miten paljon koko kesänä olisi tehtävää, niin ulkona kuin sisälläkin. Talokin pitäisi saada maalattua loppuun ja pihaa edes hieman siistittyä vaikka se nyt taitaa olla se viimeinen asia mikä tehdään. On vaan niin rumaa kaikki paikat... Ja minä haluaisin sitä nurmikkoa, kukkapenkkiä, ryytimaata ja kasvihuonetta. Kaikkeen ei vain yhdessä kesässä pysty, uskottava se on!








2 kommenttia:

  1. Onpa ihana kun osaatte tehdä noin paljon itse, ihan kateeksi käy! Ja nuo valinnat näyttävät tosi hyviltä, tuo tehostelaatta on aivan mahtava!!!

    Millä maalilla maalaatte talon ulkoa? Meillä talon maalaus suunnitteilla ja mietin juuri eri maaleja ja värejä.

    VastaaPoista
  2. Alakertaan tuli vielä paremman näköstä tehostelaattaa. ;)
    Itse tekemiseen, toisaalta kun olisi timpuri ollut hommissa ni olis varmaa talo jo valmis, nyt kumminkin päästään varmaa halvemmalla :D

    Talo on maalattu Virtasen 4 öljyn maalilla, on kuulemma googletettu ja valittu parhaaksi ;) Oli ainakin helppo ja kevyt maalata.

    VastaaPoista