torstai 17. maaliskuuta 2016

Maalämpöä

Eilen oli toimitettu sitten maalämpöpumppu ja lämminvesivaraaja sovittuna päivänä tontille,
Lämminvesivaraaja oli jostain syystä uupunut tilaussopimuksestamme, mutta sen oli sähköpostiviesteissä mainuttu kuuluvan kyseiseen tarjoukseen ja niin se sitten loppu viimein myös kuului, vaikke minusta asiassa missään vaiheessa mitään epäselvyyttä edes pitänyt olla.

Noh, LVV-gate on saatu päätökseen ja se siitä vaikka minua vieläkin harmittaa koko juttu äärimmäisen paljon.

Maalämpöpumppu kuitenkin punnerettiin kahden miehen ja yhden naisen avulla tekniseen tilaan. Painoa pumpulla oli 180 kg. Juuri ja juuri se sopi oviaukosta sisään kun se oli ensin onnistuttu poistamaan lavaltansa. Minäkin tietysti yhden naisen voimin ainakin nojailin pumppuun ja yritin näyttää vahvalta ja ruuvasin ainakin yhden jalan paikoilleen, onhan siinäkin jo hommaa kerrakseen! On mulla käsi ainakin vähän kipeä, että ehkä minäkin sen siirtämiseen hiukan osallistuin, ainakin henkisesti jollei muuten.

IVT Greenline HA C7 ja vieressä Gebwellin 300 l varaaja.

Tänään on sitten Seneran asentaja ollut vauhdissa ja tehnyt pitkää päivää ja nyt on lämpö päällä meilläkin, juuri sopivasti kun kelitkin sitä lämmitystä alkavat vaatia näin kevään korvilla ;)
Isäntä siellä oli jo laskeskellut, että pumppu on tuottanut jo 6,67 kw edestä lämpöä sekä nostanut käyttöveden 35 asteeseen kompressorin käytyä 20 minuuttia. Mielenkiinnolla jään seuramaan sähkönkulutusta ja millainen lämpötila taloon nyt asettuu kun 10 asteen tietämillä ollaan nyt vallan oltu.

lattiaverkosta palaava vesi, käyttövesi sekä ulkolämpötila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti