lauantai 20. helmikuuta 2016

Siinä se nyt nököttää

Se mun takka nimittäin. Ei kaikki mennyt ihan niinkuin Strömsössä...
Minähän ostin tuon takan jo syyskuun alussa. Toimitus sovittiin viikolle 40. No eihän meillä ollut sinnepäinkään, että takan olisi voinut asentaa, ei ollut lattiakaan valettu joten siirsin toimitusta viikolle 50.

Uuniseppien Tunturi, pintoja vaille valmis
Noh, eihän se tullut silloinkaan. Joulun jälkeen soittelin Uunisepille, että mites takka, koska tulee? Olivat koko tehdas lomalle viikolle 3 saakka. Aikamoiset joululomat...
Noh, takka sitten vihdoin saapui tontille 27.1 ( lisää täällä) josta se roudattiin samantien sisälle odottelemaan asentajaa. Asentajan piti tulla samalla viikolla. Ei tullut, ja tuli Turun messut ja kaikki asentajat olivat siellä muuraamassa esittelytakkoja. 
Tämän viikon maanantaiksi oli sitten sovittu asennus ja muurarikin vaihtunut lennosta. Maanantaina muurari sitten saapui rakselle vain todetakseen ettei tehtaalta oltu lähetetty ollenkaan noita puulokeron osia ja palomuurikin oli hieman liian kaukana jolloin yläkerrassa menevä piippu meni liian lähelle väliseinää.

Ei muuta kuin uusi osa takan päälle tilaukseen jossa piipun lähtö hieman edemmäs sekä se puulokero.
Keskiviikkona tuli osat ja perjantaina eli eilen oli takka pystyssä.
Tänään jatkui piipun asennus ja nyt takka on siinä kunnossa, että viikon päästä saa laittaa ekat valkiat :) Takka pinnoitetaan vielä antiikkilaastilla sitten kun muutkin pinnat alkavat olla valmiita.

Asentaja toi mukanaan myös ne punaiset piipun osat jotka tulivat katolle ja vei mustat mennessään, luojan kiitos...


Välipohjan läpivienti, palovillaa runsaasti piipun ympärillä. Myös tuon piipun sisällä on toinen putki ja niiden välissä varmaankin se 10 cm vielä villaa, ei tullut siitä kuvaa...


Takka eilen muurausvaiheessa.


Piippu yläkerrassa meidän makuuhuoneessa,

Mies on myös hikoillut kylppärin kanssa ja se on nyt muurattu.
Lattialammitysputket on asennettu yläkertaan ja kipsilevyä soirotetaan väleihin. Teen tuosta vielä oman postauksensa.


Kodinhoitohuoneen seinän lapi saa vielä kuvattua saunan puolelle, puoliseinän takana suihku.

4 kommenttia:

  1. No huh huh mikä takka-episodi! Tiedän niin hyvin tuon tunteen kun hommat siirtyvät ja muuttuvat. On kyllä kaunis takka, olisi itsekin pitänyt laittaa tuollainen puulokero, kivan näköinen ja varmasti kätevä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu jäi vielä jutusta pois, että tämähän oli studion poistuva malliuuni, eli sain sen puoleen hintaan. Takan purkaminen liikkeestä ei kuitenkaan onnistunut eli sain kumminkin ihan uuden takan :D

      Poista
  2. Noniiin sielläkin muuraus näyttää oikein hyvältä! :) ja voi että mikä takkaepisodi :D peukku erityisesti tuolle että saitte kuitenkin upouuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta päästään läträämään vesieristeiden kanssa :P

      Poista