lauantai 2. tammikuuta 2016

Hyvää alkavaa vuotta 2016 ja katsaus menneeseen vuoteen.

Olen innoissani vuoden vaihtumisesta. Vuosi 2016 tulee olemaan yksi merkittävimmistä etapeista meidän elämässämme, vuosi jona meidän talomme (toivottavasti!) valmistuu. Talossa joka on itse omin kätösin (tai siis miehen kätösin) tehty, tulee olemaan takuu varmasti aivan erilainen tunnearvo kuin vain ostetussa talossa. Talo, joka on meille suunniteltu, tehty ja toteutettu. Talo, jossa meidän on tarkoitus elää perheenä loppuikä.

Otetaan nyt kuitenkin katsaus menneeseen, mitä kaikkea onkaan mahtunut vuoteen 2015

Varoitus pitkästä ja kuvarikkaasta julkaisusta!

Tammikuussa talokuumemme oli varmasti kaikkein kiivaimillaan. Talonpohjia pyöriteltiin usein pitkälle yöhön, haaveiltiin, suunniteltiin, laskettiin budjettia ja unelmoitiin. Etsittiin kuumeisesti tonttia, mutta sitä oikeaa ei tuntunut löytyvän.

Helmikuussa se The tontti kuitenkin sitten löytyi. (tontin valinnasta voit lukea tarkemmin aikaisemasta postauksestani) Kaupat tehtiin melkein samantien ja haavemme unelmien hirsitalosta oli jälleen hieman lähempänä totuutta,



Maaliskuussa meillä oli tie.
















Huhtikuussa saimme vanhan talomme yläkerran remontin vihdoin valmiiksi. Varovaisesti ajattelimme myyntiä. Tiesimme, että myyntiajat ovat pitkiä ja suunnitelmissa olikin aloittaa rakentaminen vasta v. 2016.

Toukokuussa raivasimme tonttia, tyhjensimme purettavaa vanhaa taloa, teimme Kontion kanssa alustavan sopimuksen talospaketista ja istutimme kuusiaitaa rajalle tien viereen sekä vietimme isännän kanssa molemmat kolmikymppisiä.









Kesäkuussa teetätimme maaperätutkimuksen (PMT-Mittaus) ja merkitsimme talon paikan.
Kaupat edellisestä asunnostamme tehtiin.



Heinäkuussa aloitettiin maansiirtotyöt, räjäytettiin kalliota (Louhinta Viili), tehtiin tynnyrikaivot, kaivettiin vesiputki, paalutettiin (Kankareen Paalutus) ja aloitettiin anturamuottien tekoa.









Elokuussa valettiin anturat, (Hareja) ladottiin sokkeli, laitettiin patolevyt, sokkeli rapattiin, tehtiin sisätäytöt ja vedettiin viemäri- ja radonputket.  Budjetti paukkui ylettömän massiivisissa perustuksissa reilusti tuplaten sen, mitä siihen oli suunniteltu. Rakennesuunnittelun meille teki Insinööritoimisto Jari Sairanen. Useamman puhelun soittaneena ja usein "eioota" myyneet suunnittelijat eivät joko osanneet tehdä (?) taloomme perustuksia, eivät sillä aikataululla siihen kyenneet, vaikuttivat muuten jo puhelimessa omituisilta tai eivät halunneet tehdä. Onneksi löytyi Jari joka jopa juhannuksena taisi joutua laskemaan pohjalaatan terästyksiä, iso kiitos siitä! 

Elokuun lopussa luovutimme myös entisen talomme uusille omistajille, Kaupat oli tehty jo kesäkuussa, muuten emme olisi tähän projektiin uskaltaneet ryhtyä ja jäädä mahdollisesti kahden asunnon loukkuun. 








Syyskuussa saapui hirsitoimitus ja komeutemme nousi harjakorkeuteen parissa viikossa.
Kokosimme rungon itse, nosturina meillä oli jälleen paikallisen yrittäjän kautta vuokrattu peräkärrynosturi, jonka Kai Junttila vuokrasi ja kävi nostamassa talon sisälle. Pois ottaminenkin onnistui juuri ja juuri. Hienosti toimi tämäkin ratkaisu! 










Lokakuussa aloitin maalauksen, joka sateiden takia jäi kyllä valitettavasti pahasti kesken. Saatiin kuitenkin aluskatteet, kattoruodit ja päätylevyt paikoilleen. Hidasta hommaa, näkyvää jälkeä ei kovasti tullut, mutta sitäkin enemmän taas tehtiin. Isäntä onkin moneen kertaan kironnut katon monimutkaisuutta, olisi jo lokakuussa ollut tiilet katolla, jos kattorakenteet olisivat olleet yksinkertaiset ilman yhtäkään jiiriä, joita löytyy molemmin puolin taloa ja vielä terassiltakin pariin otteeseen...




Marraskuussa saatiin tiilet katolle, päädyt paneloitiin, ovet, ikkunat ja lukot saatiin asennettua.






Joulukuussa saatiin maalämpöporaus ja lattialämmitysputket asennettua (Senera) sekä lattiavalut tehdyksi (Hareja) Ilmair oy asensi meille myös joulukuun aikana ilmastointiputket.



Paljon on mahtunut vuoteen. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille jotka ovat mahdollistaneet projektimme. Olemme saaneet erinomaista palvelua kaikilta firmoilta joiden kanssa olemme asioineet. Kaikkien kanssa on aikataulut pysyneet kasassa, on tehty mitä luvattu, huolellisesti ja asiallisesti. Olemme koittaneet aina mahdollisuuksien mukaan käyttää paikallisia palveluja ja toimijoita, jos se suinkin on ollut mahdollista.

Erityisen kiitoksen ansaitsee kyllä myös paikallinen rautakauppa Rauta-Apaja joka lupautui esimerkiksi hirsien pystytyksen aikana toimittamaan meille tarvittaessa tavaraa kaupan aukioloajan ulkopuolta ja haki mm. ennen vuodenvaihdetta itse toimittajalta tavaraa, kun eivät muuten pystyneet enää tämän vuoden puolella tavaraa saamaan.

Rakennusprojektit eivät etene, ellei homma toimi yhteistyötahojen kanssa. Olen lukenut kauhutarinoita huonosti menneistä taloprojekteista ja olen sydämeni pohjasta onnellinen, että meidän projektimme on ainakin tähän asti sujunut ilman suurempia vastoinkäymisiä. Kontion kanssa on kaikki sujunut hienosti ja olen saanut mitä olen tilannut ja jos jotain on tarvinnut vaikka vaihtaa, se on onnistunut hienosti. Voin lämpimästi suositella kaikkia linkitettyjä tahoja ja olen tämän postauksen tehnyt ilman mitään hyötyä heidän mainostamisestaan.

Oikein hyvää alkavaa raksavuotta kaikille kanssa raksaajille ja paljon voimia ja jaksamista elämänne suurimassa projektissa!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti