tiistai 5. tammikuuta 2016

Talvi tuli...

Kyllä sitä uuden kodin valmistumista odottelee nyt ihan eri tavalla kun tuli kylmä. Ei saisi valittaa meidän väliaikaiskodista, mutta minkä vilukissa palelulleen voi?


Töistä tullessa meidän kodissa näytti mittari siis reilut 15 astetta sisällä, eikä edes raksalla vaan täällä väliaikaiskodissa, kyllä oli emännällä kylmä!
Meillä on kyllä käynyt suuri onni kun olemme päässeet sentään omakotitaloon asumaan rakentamisen aikana, ei tarvitse kahden lapsen ja koiran kanssa olla pienessä rivari/kerrostalokämpässä, mutta onhan tälläinen vanha talo tosi kylmä. Onneksi rakennukselta jää paljon pientä puutavaraa jota voi talon kolmessa tulipesässä lämmittää :) Harvemmin sitä klapina käytetään höylättyä kakkos-kakkosta tai hirsipaneelia.

Sain myös kuulla paljonko meillä on parin kuukauden aikana palanut polttoöljyä taivaan tuuliin. Isäntä on ostanut raksalle hallilämmittimen ja sitä polttoöljyä on sitten mennyt. melkein 800 litraa... jokainen voi sitten näillä hinnoilla katsoa mitä se maksaa. Paljon! 
Villat pitäisi siis saada ylpohjaan pikimmiten, sehän puhaltaa kaiken lämmityksen ihan harakoille. 

Kuva Biltema



2 kommenttia:

  1. Onko raksalla vielä yhtään hormia toimintakunnossa? Jolloin siihen voisi yhdistää esim. jonkun käytetyn saunankiukaan (puulämmitteisen). Sitten niitä ylijäämä kakkos-nelosia voisi poltella raksallakin, eikä menisi polttoöljyä niin paljon... Ei ehkä saisi ottaa hormia käyttöön, ennen kuin rakennusvalvonta on sen tarkastanut, mutta eipä ne sinne hormin sisään ikinä kurkista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä ole hormiakaan vielä :/ Takan pitäisi tulla ensi viikolla, alunperin toimitus oli jo viikolle 50 mutta ei näkynyt takkaa, tosin ei meillä ollut lattiavalutkaan vielä valmiita. Eli hormi asennetaan siinä samassa.
      Luulen, että saan puhallusvillamiehet kuitenkin aika pian raksalle, ei pitäisi puuttua kuin hiukan paperin laittoa rappusten yläpuolelta, en tosin muutenkaan ole ihan varma pystyvätkö siihen edes villaa puhaltamaan mistään. Lämpöhävikki on tällä hetkellä aikamoinen kun yläkerrassa ei ole mitään eristeitä.

      Poista