maanantai 11. tammikuuta 2016

Vapaanpäivän kokeiluja

Kohta tulee ajankohtaiseksi meidän hirsien käsittely sisäpinnoilta,
Ulkona maalausta on jo aloitettu, mutta talven tullen se homma jäi kesken. Ulkona meillä on käytössä Virtasen neljän öljyn laatumaali joka on saanut paljon kehuja.

Sisäpinta taitaa sitten tuottaakin hieman enemmän päänvaivaa. Ulkomaalin valinta oli netissä tehdyn tutkimuksen jälkeen jo ennen talon saapumista tontille päätetty, vain värisävy puuttui ja sekin löytyi pikaisella stalkkauskierroksella lähialueen harmaan sävyisiä taloja kyttäämällä. 

Vapaapäivä tuli ja lapsetkin olivat päiväkodissa joten astelin lähimpään maalikauppaan. Bloomin vahoja on paljon kehuttu, mutta sitä ei paikallisesta löytynyt. Tikkurilan Osmo Color oli toinen mitä olin mietiskellyt. Maalikauppias kuitenkin sanoi, ettei siihen muuta maalia sitten koskaan saa päälle jos sitä menen seiniin vetämään. Ei siis sitä, emännän mieli kun saattaa halajata jotain ihan muuta ensi viikolla...

Mukaan tarttui siis Tikkurilan paneeli-Ässä hirsisuoja sävytettynä kaikkein valkoisimmalla.
Palomuuriin ostin Teknoksen superlateksi maalia, jonka pitäisi kestää lämpöä. Idea oli tällä sitten maalata myös takka tarpeentullen.

Sitten sitä sudittiin superlateksit palomuuriin ja paneeliässät keittiöön kaappien taakse piiloon. Tajusin sentään kokeilupurkin vetästä jonnekkin mistä se ei koskaan tule näkymään, enkä tällä kertaa aloittanut keskeltä olohuonetta.


Ei tullut hyvä, ei hirsiseinästä eikä palomuurista. Hirsi ei ollut tarpeeksi valkoinen ja palomuuri oli liian valkoinen. Semmoinen kylmän valkoinen... Nyt piti keksiä jotain muuta.

Päätin sitten soittaa tuota Bloomia markkinoivan Colornovan asiakaspalveluun ja kysyä, voiko heidän vahansa päälle maalata, jos siltä joskus sattuu tuntumaan. Kyllä kuulemma voi.

Ei muuta kuin auton nokka kohti kaupunkia ja Bauhausista ostamaan pänikkä Bloom paneelivahaa sävyssä poutapilvi ja 25 kg säkillinen antiikkilaastia. Oli siinä taas muilla nauramista kun naama punaisena rahtasin sitä laastisäkkiä olalla, paneelivahaa ja käsilaukkua kaupan viimeisestä nurkasta toiseen päähän kassalle. Ei muuten ollut kovin vahva olo enää kun pääsin autolle saakka. Puuskutin varmaan kotipihallakin vielä, vaikka puolituntia sai istua autossakin.

Sain kuitenkin Bloomit seinään ja isäntä saa sitten pelata sen antiikkilaastin kanssa. Laittakoon sen siihen palomuurin, takkamuurari saa sen laittaa takkaan, Ovat sitten täsmälleen samaa sävyä, eikä tarvi sitä miettiä.


Kolme ylimmäistä Paneeli-Ässä, kaksi alimmaita Bloomin paneelivaha

Nyt ainakin näytti, että Bloomilla tuli selkeästi himmeämpi ja valkoisempi sävy kuin Paneeli-Ässällä, eli juuri sitä mitä hain. Bloomin levittäminen oli kuitenkinjonkin verran hankalampaa kuin tuon hirsisuojan. Haluaisin kuitenkin selkeästi valkoista, mutta ei peittävää, vaan juuri niin että puu saa näkyä läpi. Katsotaan nyt miten käy kun miten kuivuu, miltä se sitten silmään näyttää. Auringonvalokin kertoisi jo paljon, valaistus oli aika huono ja kaikista riippuvista johdoista tuli pahat varjot. Minulla on kuitenkin vielä vähän aikaa miettiä, ennenkuin pääsen tosi toimiin, maalattavaa kyllä sitten riittää ;)


5 kommenttia:

  1. Voisko tuota paneelivahaa levittää telalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai vaahtomuovisiveltimellä?
      Ja isot aplodit kuorman kantamisesta :D

      Poista
    2. Juu telalla varmaan menis paremmin ja raot pensselillä. Mä koitan sitä seuraavaksi jos tuo nyt muuten huomennakin vielä miellyttää ;)
      Ja kiitos aplodeista :D

      Poista
  2. Hei! Olisin kiinnostunut tuosta ulkomaalista! Mikä tutkimus oli kyseessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siitä varmaankaan mitään virallista tutkimusta ole tehty, tarkoitin siis omaa tutkimustani jota tein netissä vertaillessani talomaaleja. Virtasen maalit ovat saaneet useilta käyttäjiltä paljon kehuja :) Google on kaveri tässäkin asiassa :)

      Poista