lauantai 9. tammikuuta 2016

Takan palomuuri ja monta muuta

Raksa on nyt valmiina puhallusvillan vastaanottoon. Tilasin puhalluksen torstaina,  toimistusajankohdasta ei ole tietoa. Paukkupakkaset hieman myös vaikeuttavat tätä hommaa, koska seiniin ekovillaa puhallettaessa ulkolämpötila ei saa olla enempää kuin -5 astetta. Muitakin puhallusvillan odottajia oli jonossa, että saa nähdä koska ne sitten kerkiävät. Kelit onneksi vähän lauhtuivat ja mittari ei näytä enää kuin -12 astetta.

Mekin olemme saaneet jotain lumen tapaista, joka hiukan värjää maisemaa. Kävin myös ostamassa uuden kameran, jolla nyt sitten harjoittelen kuvaamista ahkerasti ;)

Talo takaa kalliolta. Tänne minä haaveilen sitä terassia ja paljua...


Mies oli myös askarrellut takalle palomuurin. Senkin suunnittelu aiheutti hiustenlähtöä, minä kun halusin siitä palomuurista kokonaisuudessaan myös väliseinän, enkä erillistä väliseinää sen taakse. Palomuuri tehtiin nyt kahitiilestä. Kahitiilessä menee tiilen sisällä valmiina kolot, jota kautta saamme nyt sähköistykset vedettyä keittiön saarekkeelle, pistorasioille ja valokytkimille.

Palomuuri


Kuvaammehan on piirretty keittiön ja olohuoneen väliin väliseinä, tämän eteen olisi pitänyt tehdä vielä palomuuri ja sitä en halunut. Nyt palomuuri toimii myös väliseinänä.
Palomuuri on nyt rapattu ja minä maalaan sen vielä. Takka tulee maalattua sitten samalla, valkoisella maalilla.


Valitin myöskin miehelle, että ikkunoiden ylänurkista vetää. Samalla kehuin miten Talo Markki oli saanut tiiveysmittauksessa huikean hyvän ilmanvuotoluvun, 0,35. Pientä kitinää kuului, mutta seuraavan kerran kun raksalla kävin, oli ikkunareunat teipattu kiinni, toivottavasti oli lisännyt myös niihin nurkkiin hiukan villaa, mutta sitä en uskaltanut enää kysyä...

 Johtoviidakko senkuin kasvaa. Mies kertoi vetäneensä yli kilometrin sähköjohtoja. ja siinä oli vasta alakerta...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti