sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Lattiavalut

Meillä on vietetty kerrankin perheen kesken oikein kunnolla aikaa. Mies on pitänyt raksavapaata ja vaikka minä olinkin jouluna parina päivänä töissä, olemme silti ehtineet viettää aikaa yhdessä enemmän kuin kertaakaan viimeisen puolen vuoden rupeaman aikana. Ihanaa!

Tänään mies kuitenkin jo kyllästyi ja lähti raksalle. Talolla tehdään nyt välipohjaa sekä valmistaudutaan puhallusvillan asentajan tuloon.

Takan perään kyselin alkuviikosta Uunisepiltä, olinhan toimituksen siirtänyt viikolle 50, mutta takkaa ei ilmestynyt eikä kukaan minulle ole sieltä soittanutkaan. Uuniseppien tehdas on ilmeisesti lomalla viikolle 3 saakka, eli takkaa ei varmaan sitä ennen tule, Tiedä sitten onko sillä niin hätäkään, palomuurikin pitäisi muurata ennen. Toki takka jo sisällekkin mahtuu ja saa olla vielä lämpimässäkin.

Sitten viimeksi tapahtuneeseen:

Maalämpöputket meille asennettiin torstaina 17.12  Seneran toimesta.
Kaivo oli kuulemma täydellinen, ei vuoda mistään ja vettä riittää. Putket menevät tekniseen tilaan seinän läpi. Tekninen tilahan ei ole hirttä, vaan hirsipaneelia.


Perjantaina 18.12 Betonilattiat Hareja kävivät valamassa lattian. 

Voin lämpimästi suositella Harejan poikia, he ovat meille kaikki valuhommat käyneet tekemässä. Aikataulut pitää, työnjälki on hyvää ja kaikki sujuu niinkuin pitääkin.


Korkeusmerkintöjä


MBR:n autot toimittivat betonin.Valut sujuivat oikein hyvin. Lattia hierrettiin vielä lopuksi ja valut osuivat kyllä loistavaan aikaan, koska saivat rauhassa kuivua joulun yli. Emme peittäneet lattioita muovilla, vaan valumiesten ohjeiden mukaan nyt oli niin kostea ilma, että ne vain jätettiin, avattiin ikkunoita ja huolehdittiin riittävästä tuuletuksesta. 

9,5 m³ laskettiin menekiksi betonia, varuiksi tilasin kuitenkin 10 m³ ja se puoli kuutiota jäi yli. Tarkkaa hommaa, mutta aina parempi niin päin.

Kyllä nyt kelpaa taas, kun saatiin näinkin merkittävä etappi suoritettua :)


2 kommenttia:

 1. Moi, tuliko teille miten tehokas maalämpöpumppu ja oliko mitoitettu suuremmaksi koska hirsitalo?

  VastaaPoista
 2. Nyt en kyllä osaa sanoa tarkempia speksejä pumpusta, muuta kuin että se on IVT Greenline He C7.
  Minusta ei kyllä hirsitalostatuksen takia isompaa otettu, koska eihän meidän enrgiankulutuksemme ole yhtään sen enmpää kuin esim. elementtitalojen?
  Tiiveysmittauksesta voit lukea lisää esim. tästä http://talokumpula.blogspot.fi/search/label/tiiveysmittaus
  Ei me nyt ihan passiiviluokkaan päästy, mutta ei se siitä niin hirveän kaukanakaan ole. :)
  Jos haluat lisää infoa niin tuo mies osaisi ehkä vastailla paremmin ;)

  VastaaPoista