lauantai 12. joulukuuta 2015

Vieläkö joku jaksaa kuunnella keittiöstä?

Oikein itseäkin naurattaa jo tämä keittiövillitys, mutta se on ainakin minulle iso asia, kodin sydän ja paikka jossa ainakin meillä oleskellaan paljon. Lisäksi kiintokalusteet koko taloon ovat iso ja merkittävä osa rakennusbudjettia, joten kilpailutus kannattaa tehdä huolella. Jo pelkästään keittiötarjouksien ero saattaa vaihdella useita tonneja eri valmistajien välillä, kun siihen lisätään vielä mukaan kodin muutkin kiintokalusteet, erot rupeavat olemaan jo hyvinkin merkittäviä.
Ainoa peruste ei kuitenkaan saa olla hinta, vaan kaikkien materiaalien, suunnitelmien ja mekanismien on myös syytä olla mieleisiä.
Minä olen kilpailuttanut lähinnä keittiötä useammassa eri liikkeessä ja käyttänyt lukuisia tunteja keittiön suunnitteluun. Eikö sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?
Toivon hartaasti, että keittiösuunnitelmien parissa viettämäni aika ei ole mennyt hukkaan vaan olen saanut suunniteltua niin silmää, toimivuutta kuin kukkaroakin hivelevän ratkaisun.


Tässä se nyt on, minun keittiöni ainakin pääpiirteittäin. Ovina ovat polyuretaanimaalatut kosteudenkestävät mdf-levyt korkeakiiltovalkoisena. Tasoina 30 mm massiivitammi 60 mm etureunalla, eli taso näyttää siis todella paksulta, mee like!
Tässä suunnitelmassa nyt uuni tulee tuonne tiskarin viereen nurkkaan, kun olen sen ennen piirtänyt liesitason alle. Suunnittelijani Harri oli kuitenkin ratkaissut asian näin, koska kylmäkaappien viereinen tila olisi ikkunan vieressä ollut mikrolle liian ahdas. Nyt uuni ja mikro onvat päällekkäin liesitasoa vastapäätä. Ei ollenkaan huono ajatus. Korkeaa kuivakaappia en nyt saanut, mutta eiköhän tässä kaappitilaa riitä näinkin...


Tälläinen allas. 
Hinta näyttää olevan net.raudassa 404 €, minun tarjouksessani 295 €


Keittiöni tulee nyt siis paikallisesta puusepältä, Puutyöliike Harri Miettiseltä.
Keittiön hinta on 7930 € sisältäen mm. ledvalotkin yläkaappien alepuolelle, ne meillä taitaa kuitenkin jo olla hankittuna, täytyy vielä tarkistaa mieheltä.

Olen saanut myös muut talon kiintokalusteet piirrätettyä Harrilla ja kaikki näyttävät oikein hyvältä. Vaikka, tässä on vielä aikaa joten minähän ehdin muuttaa mieleni vielä aika monta kertaa...

Muut tarkemmat kiettiökalusteiden kilpailutukset hintoineen löydät täältä.

Sitten suunnitelmista raksalle...

Lattiavalun valmistelut sujuvat. Tiistaina on sovittu lattialämmityksen asentaja paikalle. Se on sitten syytä tulla, sillä olen sopinut lattivalun ensi viikon perjantaille. Styroxit ja verkot on asennettu lattiiaan, samoin käyttövesiputket.
Tässä vähän äskettäin otettua panoraamakuvaa raksalta.


Pientä päänvaivaa nyt aiheuttaa miten saamme (tai siis mies saa...) kaikki putket mahtumaan valuun. Kakkoslaatan paksuushan on vain 80 mm (+ 50 mm styrox) ja käyttövesiputkien ja lattialämmitysputkien putkien änkeminen ohkaiseen lattaan noissa sotkukohdissa mietityttää.


Jotain se isäntä yritti minullekkin selittää tuosta verkon painamisesta kasaan ja putkien taivuttamisesta jyrkempään kulmaan, kai minäkin vähän ymmärsin. Väliseinän sisällä nuo sitten menevät välipohjan kautta yläkertaan. Ja jotain pirun jakotukkejakin piti siirtää teknisestä tilasta minun kodinhoitohuoneeseeni, Mur! Eteisen kaappiinkin kuulemma tulee joku jakotukki, kaipa se sinne sitten sekin mahtuu. Jonain päivänäkun joku saisi taottua noiden miesten päähän, että sellaiset saisivat olla jossain mahdollisimman piilossa ja kaukana...

2 kommenttia:

  1. Joo meilläkin tuo tukki tuli yllättäen keskelle eteistä ja vielä melko yllätyksenä. Kyllä ketutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yllätyksenä noi minullekkin tulivat :/ Onneksi ovat molemmat jossain kaapissa sisällä :)

      Poista