torstai 16. kesäkuuta 2016

Heinäkuu lähestyy, miten käy?

Viime vuonna tähän aikaan meillä oli kova kiire saada paperihommat valmiiksi rakennuslupaa varten, kun kunnan rakennustarkastaja jäi juhannuksesta kesälomille.
Tänä vuonna soittelin tarkastajalle ja kyselin kesälomista, että jääkö samaan aikaan, nyt jää kuitenkin vasta heinäkuun 18. päivä lomille, joten armonaikaa on vielä reilun kuukauden verran. Muutolupaa täällä siis ollaan vailla, mutta vielä on kesken, kesken on!

Vuosi sitten tontilla näytti tältä




Talon paikka merkitty puilla

Isompia hommia talossa on vielä kodinhoitohuoneessa, jossa pitäisi alkaa laittamaan vesieristystä lattiaan. Laatat on jo valmiina, eli sitten pääsisi heti laatoittamaan. Seinien pakkelointi on vaiheessa, kodinhoitohuone on yksi niitä tiloja jossa hirsipaneelia ei ole. Seinät on tarkoitus vain maalata, koska kaappien takaa ei juuri näkyvää seinäpintaa paljoa jää.

Listoitukset on hyvällä mallilla ja kiintokalusteita tulon päällä. Sitten pitäisi vielä valita alakertaan laminaatti. Tarkoitus oli laittaa samaa kun ylös, mutta en ollut kauhean tyytyväinen valintaani.


Se on ihan kaunis lattia, mutta puhtaanapito mietityttää... Kaikki pöly näkyy siinä ja vaikka kuinka sitä pyyhkisin, tuntuu ettei se silti näytä puhtaalta, on hiukan turhan matta pinta minun makuuni. Jos jollain on nyt kultainen vinkki puhtaana pitoon, niin olisin enemmän kuin kiitollinen, meinaan sitä löytyy melkein 7 pakettia ja niillä olisi hyvä ollut alakertaan jatkaa...

6 kommenttia:

  1. Meillä makuuhuoneen laminaatti oli rakennusaikana jotenkin todella sähköisen oloinen ja tuntui että kaikki pöly oikein imeytyy lattiaan. Pikkuhiljaa sähköisyys kuitenkin hävisi ja samalla lattiakin alkoi näyttämään puhtaalta aina siivoamisen jälkeen. Itse en ole käyttänyt mitään muuta lattian puhtaana pitoon kuin ihan imuria tai laminaattipesua (& nihkeää mikrokuituliinaa). Laminaattipesun pitäisi viedä sähköisyyttä pois laminaattilattiasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kokeilla ihan noita laminaattivalmistajien omia tuotteita :)

      Poista
  2. Paljon on tapahtunut vuodessa! Hurjasti tsemppiä viimeisiin hommiin ennen tarkastusta. Rakennyspöly on niin hienojakoista että se on vaikeampaa putsata kuin "normaali lika" mutta toki tummassa lattiassa pöly ja muu vaalea lika näkyy hyvin...

    VastaaPoista
  3. Kun rakennuspölystä pääsee (ainakin luulee päässeensä) eroon, sotkun siivoaminen helpottuu. Meilläkin tumma lattia näyttää helposti pölyiseltä, vaikka juuri olisi siivottu. Olenkin haaveillut robotti-imurista, joka pitäisi lattian pölyttömänä rouvan lököillessä sohvanpohjalla, vaikka joka päivä. Rakastuin myös hankkimaani höyrypesuriin, jolla ainakin laatta-lattiat on todella vaivatonta pitää puhtaana ilman mitään kemiallisia aineita, en tosin tiedä käykö se laminaatille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä joku tv shopin höyrypesurikin, sitä täyttyy sitten loppusiivouksissa kyllä kokeilla, tykkään muuten mutta pitäisi investoida joku parempi, tuo on vähän vimpula. Olen kyllä pesyyt sillä lauta- ja laminaattilattiaakin. Robotti-imurikin löytyy mutta sekin on joku halpisversio ja koirankarvoista on heti tukkeessa. Tosin toimisiko nyt kun ei ole enää (valitettavasti koiraa) eikä raksalla ole koiran karvoja?

      Poista