keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Voihan keittiö!

No tänään on ollut hyvä vapaapäivä. Olen kiertänyt jopa kolme paikallista puusepänliikettä kysellen tarjouksia. Veikkaanpa, että olen päätökseni tehnyt mikäli hintataso on lähellekkään oikea. Kerron keittiön kilpailutuksesta lisää kunhan nyt ensin saan tarjoukset sähköpostiini.

Tässä siis oma ajatelmani tulevasta keittiöstä.Keittiöhän meillä on suhteellisen avonaista tilaa sekä ruokailutilan, että olohuoneen kanssa. Tämä oli juuri toivomani ratkaisu, sillä edellisessä kodissa keittiö oli kopperonsa täysin omana huoneenaan ja koin sen jollain tavalla erittäin hankalaksi. Meillä kuitenkin perhe-elämä pyörii keittiön ja olohuoneen välillä niin olisi kiva jos ne olisivat yhtä yhtenäistä tilaa ja näin ollen kaikki perheenjäsenet samassa tilassa. Myöskin jos vieraita oli kylässä, joko istuimme olohuoneessa tai keittiössä. Jos vieraat olivat olohuoneessa oli keittiössä tylsää ja hankalaa touhuta yksistään, nyt ne tulevat kuitenkin olemaan samaa tilaa, vaikka takka hieman tuleekin rajaamaan tilan yhtenäisyyttä.
Ruokailuerkkeristä on myös käynti ulos, siihen tulee kokolasinen ulko-ovi.Olen nyt pyytänyt näiltä kolmelta, pieneltä puusepänyritykseltä tarjoukset keittiöön korkeakiiltovalkoisista kaapeista leveillä vetimillä ja nurkkaan tulevista virtiini yläkaapeista. 
Tasoja olen miettinyt ja mietin edelleen. Laminaatti olisi halpa, (halvempi) helppohoitoinen ja kestävä valinta, mutta jotenkin niin tylsä. Massiivipuu on toinen vaihtoehto. Se on kuitenkin aika kallis, sanoivat että laadukkaan massiivipuutason hinnalla saa jo halvimman  kivitasonkin. Kivitasoa en halua, koska haluan keittiöön hieman lämpöä jota puu tai ainakin puujäljitelmä toisi tullessaan. Massiivipuu antaisi kaikkein eniten sitä kaipaamaani lämpöä kylmän valkoisen rinnalla, mutta mites käytönnössä? Onko siinä heti rasvatahrat, puukon ja veitsien jäljet, putoavat maustepurkit tms... Tämä nyt vielä vähän mietinnässä. Mielelläni kuulisin myös muiden mielipiteitä asiasta. Onko muilla aitoapuutasoa ja miten on toiminut?

Sitten tuossa on vielä tuohon ruokailutilaan haaveilemani Odin ruokapöytä. Löytyy Volcano desingnilta. Se on vaan aika kallis ja yhtään pöytää en livenä varmaan tule missään näkemään. Mallikappaleet värivaihtoehdoista tilasin ja hain ne tänään postista. Tämän pöydän kanssa ehdottomasti sopisi kyllä tuo massiivipuutaso. Toisaalta, mahtaisiko paikallinen puuseppä jopa tehdä minulle vastaavanlaisen ruokapöydän tasojen kanssa samasta materiaalista? 

Katsotaan nyt missä hintaluokissa liikumme näiden tarjousten kanssa, jos pääsemme reilusti alle puustellin tarjouksen, voisin jopa investoida tuollaiseen Odin pöytään. Ehkä...

Mielenkiinnolla nyt jään tosiaan odottelemaan tarjouksia, loppuviikosta minun pitäisi saada ne. Samoin kun IV-tarjouksetkin uupuvat vielä. Mur!

2 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla seuraan minkälaisia tarjouksia saatte ja mihin päädytte, aito puu olisi ihana, mutta meillä taitaa budjetin vuoksi mennä ikea-linjalle keittiökalusteiden osalta...muualle sitten aitojakin juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla minäkin odottelen taas kerran tarjouksia :)
   Minulle keittiö on kyllä sellainen asia johon haluan panostaa, siellä tulee vietettyä paljon aikaa.

   Poista