maanantai 16. marraskuuta 2015

Raksaviikko 20, done!

Isäntä sai eilen illalla katon jiireistään valmiiksi. Meni siinä tiilien latomisessakin aikaa ja vieläkään ei ole valmista mm. kaikki kattoturvatuotteet ovat vielä asentamatta. Tontilla ne jo ovat kuten myös rännit. Kaikki kattotarvikkeet, tiilet, lumiesteet, tikkaat, kulkusillat ja rännit tulivat Bendersin kautta. Rännit olivat Ruukin valikoimaa, mutta Benders ne meille tarjosi edullisesti. Tiilitoimitus oli ainoa joka kuului talopakettiin.

Rakentaminen tosiaan on hidasta. Mies käy päivätöissä ja iltaisin jää sitten muutama tunti aikaa raksalla, pilkkopimeään aikaan. Viikonloppuisin onkin sitten kaksi päivää tiukkaa rakentamista. Siinä se. Oma isäukkoni auttaa raksalla minkä ehtii ja jaksaa, lisäksi meillä on silloin tällöin yksi timpuri ollut hommissa silloin kun ehtii.
Mitään varsinaista valmistusaikataulua meillä ei ole, valmistuu sitten kun on valmis. Jouluksi 2016? Rakentamisen alussa ajattelimme vuoden olevan rakentamisaikataulu, en tiedä onko kesään mennessä valmis. Se joko sitten on tai ei ole, emme ole ajetelleet siitäkin asiasta ottaa sterssiä, sitä varmaan riittää muutoinkin ;)


Siinä sitä on, valmista katon reunaa. Täytyy muuten taas antaa Kontiolle vähän palautetta piirrustuksista. Kuvassa näkyvä yläkerran keskimmäinen ikkuna kun nyt on väärän kokoinen. Pohjakuvissa ko. ikkuna on merkitty numerolla W16 kooltaan 120x120. Rakenteellisissa kuvissa taas ikkunan koko on merkitty 90x120, jonka mukaan siis aukko on tehty. Koko toimituksesta ei löydy ikkunaa nro W16, yksi numerolla W18 kyllä löytyy kooltaan 120x120, mutta sen numeroista ikkunaa ei löydy enää mistään piirrustuksista. Onkohan sitten tuo ikkuna vai mikä lie, mutta rakennusteknisten kuvien mukaan tehty ikkunan aukko on nyt sitten aivan liian pieni, eli uusiksi meni. Kyllä meillä nyt ikkunoiden kanssa on ongelmia. Ja suurinosa on vielä laittamatta paikoilleen. Huoh.

IV-kanavien tarjouspyynnöistä puuttuu edelleen ne kaksi jotka ovat lupautuneet vielä tarjoukset antamaan. Nyt kun ne vielä saisin, niin pääsisin hieromaan kauppoja niistä ja asentajat töihinsä, jos sitten pikkuhiljaa pääsisimme siirtymään sisätöihin.

Niin ja sain nyt muuten paremmat pohja- ja julkisivukuvat talostamme, päivitin ne siis tähän postaukseen.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille rakentajille ja asiasta kiinnostuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti