perjantai 13. marraskuuta 2015

Ikkunoiden asennusta

Nyt on sitten saatu ensimmäiset ikkunat paikoilleen, muuttui taas talon ilme aika lailla. Tämä kuva kertoo myös karua kieltään keskeneräisistä maalauksista. Huoh. Täällä on satanut nyt lähes koko ajan ja minulla ei ole ollut lapsivapaata, joten maalaus on kesken ja pahasti. Terassin palkeista on maalaamatta enää nämä kaksi, sekä ulkopuolelta yläpalkit, sisäsyrjältään ne ovat jokseenkin jo kaikki maalattuja. Eihän tällä sadesäällä kyllä muutenkaan mitään voi maalata. Kovasti haluaisin ne suojaan vaikka niihin homeentappajat onkin laitettu.

Ikkunat kuuluivat meillä myös talopakettiin ja ne meille toimitti Piklas.





Karapuut
Tällä viikolla on sitten laitettu myös ilmansulkupapereita välipohjaan sekä lähetelty tarjouspyyntöjä ilmanvaihtoasennuksista tarvikkeineen. Suunnitelmat kaikista LVIS hommista on tehnyt Kontion kautta yritys nimeltään Vesitaito.
Aika huonolla prosentilla on taas tarjouspyyntöihin vastattu. Kahdeksan sähköpostia lähetin joista yhteen soitin perään ja sain kuin sainkin tarjouksen, sekä yhdestä toisesta. Kaksi tarjousta olen pyytänyt tuttavien kautta ja ne eivät edes kuulu tähän kahdeksikkoon. Eli pyydetyistä tarjouspyynnöistä 2/8 on vastattu. Vielä siis odotellaan kahta myöhemmin pyydettyä tarjousta jonka jälkeen toivottavasti päästää ilmanvaihtotöihin.

Kovasti olen pähkäillyt myös keittiön suunnittelua. Olen saanut Puustellista tarjouksen koko talon kiinteistä kalusteista makuuhuoneita lukuunottamatta. Mielestäni vain Puustellin hinnat tuppaavat olemaan kovin korkeita ja ainoa asia jolla hinnassa tullaan vastaan on se, että joudun vaihtamaan joko halvempiin materiaaleihin tai tyytymään varsin yksikertaisiin ratkaisuihin. Olenkin nyt tulevana keskiviikkona sitten menossa kysymään paikalliselta puusepältä hintatasoa. Kyse on kumminkin aika laajasta paketista jonka olen sopivan hinnan löytyessä valmis ottamaan yhdeltä toimittajalta, joten odotan myöskin ison tilauksen ollessa kyseessä reiluhkoa tarjousta. katsotaan miten minun käy ;)

Keittiöllähän ei sinällään ole vielä kiire, mutta suunnitelma on hyvä olla valmiina mm. sähköistyksiä varten, joten ammattilaisen suunnittelema keittiösuunnitelma täytyy olla valmiina hyvissä ajoin.

2 kommenttia:

  1. Meillä saatiin myös Puustellilta keittiö-kodinhoitohuone kokonaisuudesta tarjous, joka oli valitettavasti meidän budjetti huomioon ottaen korkea. Kompromissi piti tehdä joko keittiötoimittajan suhteen, tai sitten keittiön sisällön suhteen. Päädyttiin tekemään kompromissi toimittajan suhteen ja päädyttiin loppujen lopuksi Ikeaan. Ikeasta saatiin keittiö - khh juuri niillä ratkaisuilla mitä haluttiin ja edullisemmin mitä Puustellin kompromissi-ratkaisu olisi ollut (eli keittiöön yksi laatikosto ja kaikki muut alakaappeja - ei kiitos...). Olen tyytyväinen Ikean hinta-laatusuhteeseen. Ja eipähän harmita ihan niin paljoa tehdä aikanaan keittiöremonttia kun keittiössä ei ole puoli omaisuutta kiinni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa Hertta!
      Meillä oli KHH:n kalusteet tosiaan edellisessä kodissa ikeasta ja laadultaan olivat kyllä varsin toimivia. Olen vaan useamman kerran yrittänyt ikean ohjelmalla suunnitella keittiötä, mutta se tökkii kyllä tosi pahasti. Keittiön nyt ainakin ajattelin ottaa joltain toimittajalta, sillä ajatus ikean palapelistä ei oikein innosta.
      Kodinhoitohuoneeseen olisin ilomielin voinut ottaa ikean kalusteet, mutta en taida saada sieltä tarpeeksi matalaa vetolaatikkosysteemiä pesukoneen ja rummun alle, joten sekin meni mönkää. Katsotaan nyt mitä sanovat tuolla liikkeessä minun suunnitelmistani ja millä hintaa. Siitä sitten enemmän keskiviikon jälkeen :)

      Poista