sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Valaisinhaaveita ja Hylobius abietis

Muuttaminen on kamalaa. Tavaroiden pakkaaminen on kamalaa, mutta niiden paikoilleen pistäminen on vielä ihan ok. Mitä sitä raaskii heittää pois tälläinen hamsteri ja tarvitaanko näitä kaikkia todella?



En haluaisi yhtään vanhoja huonekaluja uuteen taloon, mutta pakon sanelemana niitäkin vielä löytyy. Joko ei ole aikaa tai rahaa hakea uusia tai sitten on iskenyt nuukuus. Ihan käyttökelpoista tavaraa joka ei sovi mielestäni sisustukseen, mutta jos ne toimivat niin raaskiiko kuitenkaan ostaa uusia? Nyt mennään ainakin hetki näin ja ehkä pikkuhiljaa uusin huonekaluja. Mitään isompaa uusimista ei ole, lähinnä joitan lipastoja ja sen sellaista, tai sitten sopivan hetken koittaessa maalaan ne valkoisiksi.



Ärsyttävintä tässä omatoimirakentamisessa on se, kun ei saa kaikkea samantien valmiiksi vaan kyllä, meilläkin niitä puuttuvia listoja on edelleen. ja niitä uusia lipastoja joutuu hetken odottelemaan kun en vaan raaski...


Tässä tämä todellinen tilanne muuton jälkeen. Portaiden alle olen kerännyt kaikki "hylätyt" tavarat, eli kun on ylimääräistä aikaa niin kirpparille.Minua vaan niin ärsyttää kun en tiedä mihin ne siksi aikaa jemmaisin ja raivostuttaa ylimääräiset tavararöykkiöt millä en tee mitään Argh! Ja mihin tuon imurinletkunkin laittaisi, että olisi pois näkyviltä, mutta silti niin lähellä, että tulisi imuroitua?  


Noh, valaisimia olen kuitenkin ehtinyt kuolaamaan ja tälläisen Cariitin Keinu valaisimen haluaisin ehdottomasti meidän ruokapöydän päälle. Saisikohan kirpparilta sen verran rahaa, tai edes osan, että raaskisi tuon hommata? Love  it! Myöskin heidän Toive valaisimensa kelpaisivat yövaloiksi vallan mainiosti.

Mutta valaisimesta ötököihin. Johan mies sai muutaman ampiaispesän myrkytettyä ulkoa niin sisällä vastaan on kävellyt ihme otuksia. Niitä on löytynyt rappusilta, pojan sängystä, mutta eniten kuitenkin suihkun lattialta.

Yritin googletella kyseistä ötökkää, mutta pelkillä "musta ötökkä" hakutuloksilla en saanut kovin avartavaa kuvaa tästä ihme otuksesta joka tarraa kovin kiinni ja hyppää kauheita loikkia. 
Rakas facebook kuitenkin osasi kertoa, että kyseessä on Tukkimiehen täi eli Hylobius abietis jota houkuttelee tuoreen puun tuoksu. Kyseessä on kuulemma harmiton otus joita saattaa hirsitaloista löytyä rakentamisen jälkeen vuosiakin. Ällöttävää jos tuollainen löytyy minun sängystäni!

Mites muut hirsirakentajat, olette törmänneet tähän kummajaiseen?


4 kommenttia:

  1. Meilläkin tuli hirsien mukana hurjasti nuita tukkimiehen täitä. Inhottavia otuksia kyllä, mutta jospa se pakkanen tappaisi edes osan niistä 😒

    VastaaPoista
  2. Imurille sellainen säilytyslaatikko minkä päällä voi istua? Esim eteiseen tai johonkin huudeille? Sellaisen voi tehdä myös helposti itse, teiltäkin löytyy varmaan jotain ylijäämälautoja mitä käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, täytyykin pistää korvan taakse :)

      Poista