lauantai 31. lokakuuta 2015

Vähän epäonnea

Ihan putkeen ei meidän hirsitoimitus sitten mennytkään. Kehikkoa kasatessamme ihmettelimme eri tasoissa olevia ikkunaaukkojen sahauksia. Ikkunan paikkahan sahataan tehtaalla niin että hirteen ajetaan vain pelkkä läpi, joka työstetään sitten loppuun työmaalla. Tämä siksi, ettei ohuet hirret välttämättä kestä kuljetusta tai kasausta. Meillä lähes kaikkien ikkunoiden paikat kuitenkin erosivat toisistaan.Tässä siis olohuoneen ikkunat, oikean puolimmaiset sahaukset 10 cm alempana kuin vasen ikkuna.


Ruokaerkkerissä sama juttu, tässä taasen vasen alempana. 


Me emme olleet ehtineet tehdä asiasta vielä mitään reklamaatioita tai edes kysyä koko hommasta. 
Kontiolta sitten soitettiin meillepäin, että meidän jälkeemme linjalta tulleessa talossa on ollut ongelmia ikkunoiden kanssa, että mitenkäs meillä? Noh, olihan sitä ihmetelty. Lupasivat sitten ottaa yhteyttä ja miettiä mitä tehdään.

Kontiolta sitten soitettiin ja ehdotettiin viilutusta, jossa ilmeisesti kolo olisi täytetty ja pintaan tulisi viilu. Mehän emme tähän sitten ihan suinpäin suostuneet, koska vika ei ollut meidän. Ehdotimme ettemme ota mitään "purkkavirityksiä" ja vvärierot valkolakatussa pinnassa tulevat varmasti näkymään. Meidän ehdotuksemme oli, että sahataan kaikki aukot alemmas ja he tilaavat meille uudet ikkunat. Ja nyt meillä on uudet ikkunat tilauksessa. "Vanhat" ikkunat ovat edelleen paketissa, koskemattomina, niitä ei ole kukaan edes ehtinyt ajatella paikalle laittavansa. 

Hyvin siis on tähän asti sujunut, uudet ikkunat eivät ole tosin tulleet. Ja kuten sanotaan, ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta niitä siis odotellessa. :)

Tänään on sitten nostettu tiilet katolle. Jiiripeltien asennus taisi viedä isännältä viimeisetkin hermon rippeet, eivät oikein tohtineet sopia paikoilleen. Siellä ne tiilet nyt kumminkin odottaa paikoilleen latomista ;)
Tiilet kuuluivat meidän pakettiin, ovat Bendersiltä ja niitä tuotiin tontille liki 3000 kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti