keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Talon sydän, takka.

Takka on ollut meidän talossamme kova mietinnän aihe. Takka edustaa yleensä talon keskeisellä paikalla, toimii sekä lämmön, että tunnelman luojana ja aito tuli on aina hieno elementti.
Vanhassa talossamme poltimme paljon talvisaikaan sekä takassa, että keittiön puuhellassa. Niin ihanan kallista kun öljy onkin, tuli vanhaa taloamme lämmitettya puilla tavallisen paljon ;)

Uudessa talossamme takka ei ehkä tule olemaan lämmitysjärjestelmän kannalta se oleellisin asia, mutta onhan se olohuoneen komistus ja aito tuli on jotain mikä kiehtoo kerta toisensa jälkeen.
Alunperin meillä oli suunnitelmissa mahdollisimman simppeli, valkoinen takka, kiiltävillä kaakeleilla.

Kuva Kontio, kruunuhaka

Tässä takka jota olimme ajatelleen omaan taloomme. Kun sopiva vapaapäivä taas tuli listaan niin painelimme tyttären kanssa kaupoille. Ensimmäisenä tarkoitus oli mennä ihastelemaan uuniseppien takkanäyttelyyn Turkuun. Kas kas, perille päästyämme ovessa oli lappu jossa ilmoitettiin studion olevan kiinni juuri sinä- ja seuraavanakin päivänä. Olipa pettymys! Ajaa nyt sinne saakka vain oven taakse norkoomaan,

Noh, matkamme jatkui Orikedon Rautiaan ja sieltä kysyimmekin tarjousta Uuniseppein takasta.
Samalla reissulla kävimme myös Tiilerillä sekä Takka Centerissä.

Seuraavana aamuna sain soiton Uunisepiltä, että vaikka heidän liikkeensä nyt virallisesti vielä kiinni onkin, pääsisin takkoja katsomaan ko. myyjän kanssa. Eilisestä vielä vähän kimpaantuneena ajattelin etten mene, enkä ainakaan osta uunisepiltä takkaa, koska missään ei heidän liikkeensä kiinni olemisesta ilmoitettu. Noh, menin kuitenkin ja ostin takan ;)

Olen kova kilpailuttamaan asioita ja hyvä asiakaspalvelu merkitsee minulle paljon.Arvostan myös nopeutta tarjousten laatimisessa, sillä olen kärsimätön odottamaan. Usein olen myös jo ennätytänyt hyväksymään jonkun tarjouksen, ennen kuin saan matti myöhäiset tarjouksenantajat mukaan. Tässä olisi monella liikkeellä parantamisen varaa.
Nyt sain tarjoukset samantyylisistä ja kokoisista takoista kevythormeineen asennettuna kolmesta liikkeestä: Uunisepiltä, takka Centeristä sekä Tiileriltä. Hinnan eroja oli, sekä asiakaspalvelussa oli suuria eroja.
Ehodottomasta paras asiakas palvelu oli Raision Takka Centeriltä, sieltä olisin ehdottomasti ostanut takan, ellen olisi saanut niin kertakaikkisen hyvää tarjousta Uunisepiltä. Warma uunien tarjousta en koskaan ehtinyt saada.

Onnistuin nyt kuitenkin ostamaan uunisepiltä poistossa olevan esittelymallin -50% alennuksella. Kaiken lisäksi takka myös miellytti minua kovasti liikkeessä vaikkei suoraan ihan sellainen ollutkaan jota olimme ajatelleet, mutta mitäpä ei hyvästä hyvästä tarjouksesta tekisi?

Uunisepät
Meille tulee siis kuvan mukainen takka, Uuniseppien Tunturi, joka siis poistuva malli. Olen erittäin tyytyväinen takkaamme.

Asiasta Aku Ankkaan, raksalla on jo ainakin hiukan asennettu aluskatetta ;)

2 kommenttia: