maanantai 26. lokakuuta 2015

Raksaviikko 18 pyörähti käyntiin.


Rakentaminen meillä aloitettiin heinäkuun alussa, siitä tulee nyt kuluneeksi 18 viikkoa.
Nyt ollaan tässä mallissa: Isäntä aloitti viikonlopun aikana teknisen tilan rakentamista, saataisiin sitten maalämmöt ja vedetkin paikoilleen ja jokseenkin lämpimään tilaan. Tekninen tila tulee talon toiseen päätyyn, se ei ole hirsirunkoinen, olisi ollut aikas jutky muuten. Ensimmäisnen paketti hirsipaneeliakin on siis avattu. On muuten komiaa. Voi kun sitä saisi vielä vaikka autotallin tai tallin pintaan.

Eteläpääty ja tekninen tila

Tekninen tila suoraan edessä, oikealla KHH:n ovi

Meidän takan toimitus pitäisi muuten olla ensi viikolla, ei taida onnistua ei... Ei meillä ole lattiaan tehty vielä toista valuakaan, lattialämmitysputket pitäisi asentaa ja ja ja... 

Soittelinkin tänään siis muurarille ja hänelle oli ihan ok, että sovitaan myöhempi aika, soittelen sitten vaan kun tarve on. Vielä pitäisi soittaa tehtaalle jos myös takan toimitusta voisi siirtää. Kyllähän se tuonne jonnekkin sopisikin, mutta muurari oli sitä mieltä, että laastit kuivuvat jos seisoo kauan ulkona. Koitetaan nyt vielä selvittää asennetaanko koko talon lattialämmitysjärjestelmä samlla (ylä- ja alakerta) vaiko voiko alakerran tehdä ensin? Sehän olisi tavallaan putkia ja valua vaille valmis, mutta jos meidän täytyy välipohjaa alkaa tekemään niin sitten kyllä kestää. 

Myös maalämpöporarin pitäisi tulla näinä viikkoina. Ongelmana on, ettei meille tule vettä ja porari tarvitsee sitä 2-4 kuutiota. Meillä on kyllä liittymät sovittu, mutta asennusta ei ole ollut, pitäisi olla se lämmin tila, tekninen tila toivottavasti kohta valmistuu. 

On tämä siitä inhottavaa kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jotta jonkun osan talosta voi tehdä valmiiksi, pitää olla toinen ja kolmaskin asia tehtynä, ei voi vaan tehdä sieltä ja täältä vaan kaikki tuntuu vaikuttavan kaikkeen.

Ja voi kun minulle tulisi vapaapäivä niin pääsisi jatkamaan tuota maalaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti