maanantai 6. kesäkuuta 2016

Musta sauna

No niin meidän sauna on paneloitu, kiuas tilattu, kuitu vedetty kattoon eli enää puuttuu lasit ja lauteet. Ja sitten se on valmis.

Saunasta tulee musta, todella musta, lauteetkin on ehkä tarkoitus käsitellä mustaksi, katostaan nyt mistä tavarastakin ne tehdään.


Olen ääreetömän ihastunut radiatamäntyyn ja se olisikin ollut ihana valinta niin paneeleihin kuin lauteisiinkin. No se radiatamännystä sillä raksalla pönöttää nippu nipun perään tuota ah niin ihanaa kuusipaneelia, eihän kukaan nykyään enää laita saunaan kuusta?  En muista mitä olimme saunasta sanoneet, lauteet jätimme pois talotoimutuksesta ja mielestäni paneelitikin, mutta siinä ne nyt kuitenkin olivat ja niillä mentiin.

Jotain erikoista piti niistä sitten vääntää, kun materiaali oli oksaista ja ja ei niin kaunista kuusta, joten käsittelimme ne siten Tikkurilan Supi Arctic saunasuojalla. Ensimmäinen väri oli Kiruna, joka oli tumman ruskea, mutta ei mielestämme tarpeeksi tumma joten eikun uutta purkkia ja tällä kertaa värinä Kemi. Ulkona maalatessa tuo oli muuten ihan sininen, mutta kuivuttuaan muuttui enemmänkin mustaksi. Hiukan kyllä ihmettelen kun isä maalasi niitä, että tuotako saunaan pitäisi laittaa, mutta kyllä siitä musta tuli :)

12 kommenttia:

 1. Musta on hyvä väri saunaan, ja kiva idea tuo eri tavalla seinäpaneelien laitto :) Täällä saatiin vasta ensimmäinen kuorma talotoimituksesta tontille. Tsemppiä teille, loppu jo häämöttää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja isot tsempit teille joilla on urakka vielä edessä :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää, kiva kun panelointi menee vinoon perinteisen vaakalaudoituksen sijaan :)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea tuo erillainen panelointi, todella kaunis! Mielestäni kuusipaneeli on kaunista, ja pidän erityisesti niistä oksan kohdista, ne tuovat kivaa rosoisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se kuusipaneeli näyttää nyt ihan kivalta kun on mustaa päällä ;) Ehkä täällä hirsitalossa tuota puun syytä on ihan tarpeeksi esillä muutenkin :D

   Poista
 4. Tää on niin upea. Ehkä yksi hienoimmista saunoista. Tuo panelointi on todella kaunis!

  VastaaPoista