torstai 31. maaliskuuta 2016

Ei, ei ja vielä kerran ei näin!

Kyllä muuten ketutti eilen. Ketutti niinkuin sitä kuuluisaa pientä oravaa jolta on hampaat poikki ja käpy jäässä. Meinasin meinaan ruveta maalaamaan meidän alakerran makkaria ja oi mikä ylläri sieltä nurkasta löytyikään; hometta!


Hometta ja homeisia villan (?) paloja

Vasen nurkka joka siis kärsi

Eilen on vähän siivoskeltu raksalla, tuossa huoneessa on ollut muutama villapaketti säilytyksessä väliseiniin kun sitä on lätkitty. Eipä ole kukaan tullut ajatelleeksi kun se villapaali tuolla nurkassa on kököttänyt, että ei sitten hengitä ei! Jostain on vetänyt kosteutta seinään, onko se sitten lattiasta vai mistä, mutta villapaketti on ollut siellä nurkassa kertakaikkisesti niin tiiviisti, että hometta on.
Ei muuta kun hirveen kiroomisen kanssa hakemaan homeentappajaa (jolla on käsitelty kaikki hirsipinnat ulkoa) ja laimennus 1:5 ja eikun pesua vaan! Sitten annetaan vaikuttaa 12 h, pestään pois ja vielä uusitaan käsittely. laitoin vielä puhaltimen pöhöttämään sinne nurkkaan varmistaakseni nopean kuivumisen. 


Mutta ihan pienenä vinkkijä rakentajille ja varsinkin hirsisellaisille, katsokaapa pirun tarkkaan mitä ryönää säilytätte siellä hirsiseinien vieressä, ettei käy niin kun Kumpulassa...
10 kommenttia:

 1. Voi ei! Tunnen tuskasi, tilanne on varmasti ollut ihan kauhea, ja mielipahan lisäksi tuollainen aiheuttaa lisätöitä :( Onneksi kuitenkin huomasitte sen ennenkuin ehti pahemmin levitä. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. No äläpä! Ku ei kellään tullu mieleenkään et yks villapaketti aiheuttaa tommosta!

   Poista
 3. Ai kauheeta! Lähtikö pesulla pois?
  Täytyypä muistaa tämä raksalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se nyt aika hyvin lähti pois, tietty vaalea puu tummui siitä, eikä sitä kaikkea tummaa kyllä saa millään hiottua pois. Tärkeintä nyt on et homeet lähti ja hirret on kuivia. Saa vaan nähdä näkyykö valkosen bloomin läpi?

   Poista
  2. Tuleeko siihen mitään eteen vai sattuko semmonen huonekaluton kohta?

   Poista
  3. Jaa-a, ei siihen välttämättä mitään huonekalua tule, mutta ainahan yhden kukkasen voi siihen laittaa :D

   Poista
 4. Hui kauhistus! Mahtoi pelästyttää aika pahasti :( Toivottavasti käsittely auttaa, tsemppiä!

  VastaaPoista