sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kohta päästää sisustamaan, raksaviikko 30

Nyt tapahtuu niin nopeasti ettei meinaa perässä pysyä...

Maanantaina nosteltiin yläkerran lattiaan tulevia gyproclevyjä yläkertaan. Onni oli tässäkin (kuten niin monessa muussakin) hommassa iskän kaivuri. Sillä ne nousivat näpsäkästi keskeneräiselle parvekkeelle josta ne oli helppo kantaa kahteen pekkaan sisälle. Pienenä kaivurina se ei kuitenkaan jaksanut nostaa koko nippua kerralla vaan nostimme ne osissa ylös.

Parvekkeelta tielle

Tuo lattialle tuleva gyproclevy onkin hieman kapeampaa mallia kuin se "normilevy", vain 90 cm kapeaa. Niinpä yläkerran koolauksetkin on sitten tehty 30 cm välein. Meille tulee ylös myös vesikiertoinen lattialämmitys ja gyprocia tulee yhteensä kolme kerrosta. Ilmeisesti (näin olen ainakin ymmärtänyt) että kiertovesiputket tulevat kahden (?) ylimmän levyn väliin. 
Tämä oli sellainen säästökohde, jonne otimme cyprocin levytavarana, emmekä kipsivalua sen suolaisen hinnan vuoksi.


Yläkerran lattiakoolaukset ja lastenhuoneiden ikkunat

Viikolla on myös kovaa vauhtia (ja sitä prkl puhallusvillaa odotellessa) nousseet myös väliseinärungot, jee!
  
Keittiö
Vähän huonoja kuvia, mutta kun tänään ei töitten jälkeen enää ollut niin valoisaa, että olisi parempia saanut.

Takan palomuuri sai myös isännän toimesta ylleen antiikkilaastin (siitäkään ei ole nyt kuvaa) ja se näytti ihan kivalta. Nyt saisi takka ja sen asentajat kyllä ensi viikolla jo päättää joululomansa ja tulla hommiin.

Mies oli tänään asentanut myös minun ihanaisen keskuspölynimurin ja sen putkistot paikoilleen. Pientä pähkäilyjä sekin on aiheuttanut sillä putkisto on sen verran kookasta ettei mahtunut meidän katon koolaukseen. Jälkiviisaana on hyvä nyt sanoa, että paras ratkaisu olisi ollut upottaa se lattiavaluun. Tämä tiedoksi muille jotka KPI:a suunnittelevat, olkaa ajoissa liikkeellä. 
Ja vaikka minä siitä useaan kertaan mainitsin kaikki olettivat sen automaattisesti kulkevan välipohjassa. Meillä kuitenkin kattotuolit estivät putkien kulkemisen välipohjan sisällä = kattotuoliin ei saa tehdä läpivientejä ja tosiaan katon koolaus oli liian pieni. Nyt putkisto kulkee suihkun ja saunan alaslaskussa, portaikkoon sille pitää tehdä pieni kotelointi ja yläkertaan se menee väliseinässä ja imurinluukku (vai mikä lie) tulee ylhäällä pakosta lattiaan. Noh, sen voi valinnaisesti asentaa sekä lattiaan tai seinään, mielensä mukaan.

KPI:ksi meille tulee Beamin Alliance, sen sain tingittyä aikoinaan vielä talotarjouksen mukaan. 

Kohta pitäisi myös ruveta miettimään Kontion viimeistä toimitusta. Sieltä tulevat hirsipaneelit koko talon näkyville jääviin sisäseiniin, kipsilevyt toissijaisiin tiloihin, (esim. vaatehuoneet) listat, saunan paneelit ja valkolakatut kattopaneelit koko taloon. Väliovet ilmeisesti tilataan suoraan Jeld-Weniltä. Välioviksi meille tulee ihan normi kolmepeiliset valkoiset väliovet. 

Kuva Jeld-Wen


Siinä sitten rupeaa olemaan Kontion ja meidän suhteemme ohi ja loput sisustustavarat saan metsästää ja kilpailuttaa jostain muualta. 


Teknisessätilassa meillä on lämmönlähteenä maalipurkkeja ja vesijohtoa sulana pitämässä pelkkä halogeenilamppu, hyvin toimii pienessä ja eristetyssä tilassa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti